БулфотоЕкатерина Спасова Гечева-Захариева е родена на 8 август 1975 година.Ето какво

...
БулфотоЕкатерина Спасова Гечева-Захариева е родена на 8 август 1975 година.Ето какво
Коментари Харесай

Екатерина Захариева празнува рожден ден

Булфото

Екатерина Спасова Гечева-Захариева е родена на 8 август 1975 година.

Ето какво написа за нея в " Уикипедия "

Тя е български политик и юрист, заместник министър на районното развиване и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов и основен секретар на президента Росен Плевнелиев в интервала от 23 януари 2012 до 12 март 2013 година От 13 март до 29 май 2013 година е заместител министър-председател и министър на районното развиване и благоустройство в състава на служебното правителство на Марин Райков. С президентски декрет на 29 май 2013 година президентът Росен Плевнелиев назначава Екатерина Захариева за шеф на Кабинета на Държавния глава. От 6 август до 7 ноември 2014 година е заместник министър-председател и министър на районното развитие и министър на капиталовото проектиране в състава на служебното правителство на Георги Близнашки.

На 18 декември 2015 г. е назначена от 43 Народно събрание за министър на правораздаването.

От 4 май 2017 г. Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на външните работи.

Екатерина Спасова Гечева-Захариева е родена на 8 август 1975 г. в град Пазарджик, България. Завършва Eзикова гимназия „ Бертолт Брехт “ в Пазарджик с профил немски език.

Магистър по право на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

От 2001 до 2003 година е адвокат. През 2003 година е назначена за юрист, а от 2007 година е шеф на дирекция „ Правно-нормативно и административно обслужване “ в министерството на околната среда и водите.

От август 2009 година е заместител министър на районното развиване и благоустройството с ресори Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски сдружения и държавни предприятия.

Има специализации по „ Развитие на качествата за осъществяване на оценка на влияние на законодателство и политики “ по план „ За положително публично контролиране: институционализиране на процеса на оценка на въздействието в държавната администрация “, Консорциум „ Джейкъбс енд Асошиейтс Юръп Лимитид “; по Европейско право; „ Човешки права и околна среда “ във Венецианска комисия в Триест, Италия; по " Стратегическо обмисляне и съгласуваност за оценка на въздействието на законодателство и политики и присъединяване на обществеността във взимане на управнически решения “ в Института по обществена администрация в Дъблин, Ирландия, и в Националното учебно заведение по администрация в Париж, Франция.

На 23 януари 2012 година с декрет на президента на Република България е назначена за Главен секретар на Президента.

Владее английски и немски език.

Екатерина Захариева е омъжена от 2006 година за архитекта Ангел Захариев.

От 4 май 2017 година е вицепремиер по правосъдната промяна и министър на външните работи в държавното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР